• Αρχική
  • ΠΟΜΙΔΑ Επιδρομή πειρατικού ρεσάλτου στην ιδιωτική ακίνητη περιουσία

ΠΟΜΙΔΑ: Επιδρομή «πειρατικού ρεσάλτου» στην ιδιωτική ακίνητη περιουσία

Για επιδρομή με όρους «πειρατικού ρεσάλτου» στην ιδιωτική ακίνητη περιουσία κάνει λόγο η ΠΟΜΙΔΑ σχολιάζοντας τις επαπειλούμενες αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ σύμφωνα με το νομοσχέδιο για τη φορολογία εισοδήματος που ανακοινώθηκε χθες.

akinhta

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «η νέα φορολογική κλίμακα που προβλέπεται για τα εισοδήματα του 2016, αυξάνει περαιτέρω τους συντελεστές φορολόγησης για τα ενοίκια σε σχέση με το 2015, οδηγώντας σε επιπλέον επιβάρυνση των ιδιοκτητών κατά 142 εκατ. ευρώ».

Τονίζει ότι «με την προσθήκη της νέας κλίμακας της εισφοράς αλληλεγγύης, το χαμηλότερο κλιμάκιο, στο οποίο εντάσσεται περίπου το 90% των εκμισθωτών ακινήτων, αυξάνεται κατά 40%, ενώ ο ανώτατος συντελεστής φτάνει και στο 55%, ενώ διατηρεί τη φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, χωρίς αφορολόγητο και χωρίς καμία έκπτωση για έξοδα επισκευής ζημιών ή δαπάνες ενεργειακής αναβάθμισης».

«Η αγωνία των ιδιοκτητών ακινήτων επιτείνεται, ενόψει των αλλαγών στον ΕΝΦΙΑ, για τον οποίο δεν προβλέπεται τίποτα στις ρυθμίσεις που ανακοινώθηκαν. Η προοπτική να ενισχυθεί ο αρπακτικός, παράλογος και αντικοινωνικός χαρακτήρας του ΕΝΦΙΑ οδηγεί σε πλήρη δήμευση την ιδιωτική ακίνητη περιουσία και σε πλήρη κατάρρευση την κτηματαγορά, την οικοδομή και την εθνική οικονομία, γενικότερα. Είναι προφανές, ιδιαίτερα ότι σ' αυτό το φορολογικό περιβάλλον και, ενώ η μισθωτική αγορά έχει καταρρεύσει, είναι αδύνατον να υλοποιηθεί οποιαδήποτε αναβάθμιση, λειτουργική ή για εξοικονόμηση ενέργειας στα υπάρχοντα κτίρια» σημειώνει, επίσης, η ΠΟΜΙΔΑ.

ΠΗΓΗ: "Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ"